Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди даде ифтар в чест на посланика на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок. 

Дипломатът на свой ред откликна на поканата на Мюсюлманското изповедание седмица след гостуването на делегация на Главното мюфтийство на ифтар в резиденцията на Турското посолство у нас. 

На тържествената вечеря в сградата на Главното мюфтийство присъства и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

Традиционно добрите отношения между институцията и дипломатическата мисия са в основата на редица съвместни благотворителни инициативи през свещения месец Рамазан. През последните дни Главното мюфтийство отчете увеличаване на броя на предвидените хранителни пакети, които ще достигнат до нуждаещи се хора, без значение от тяхната религиозна принадлежност. Благодарение на средствата, отпуснати от Турция и даренията от различни организации, първоначално планираните 6000 пакета вече са достигали 7000.

По време на вечерята беше обсъдена възможността за организиране на ифтари на открито в различни населени места в България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.