За пореден път традицията беше спазена и в пловдивската Джумая джамия се събраха представители на различни религии и общественици за да отбележат седмата годишнина от опита да бъде осквернена мюсюлманската светиня. През 2014 година недобросъвестни граждани се опитаха да подпалят вековната джамия след решението на съда за възстановяване на статуса  на Куршунлу джамия в Карлово като действаща такава.

Мюсюлманите отговорят подобаващо на този опит като всяка година събират представители на различни изповедания и етноси на една маса и по този начин изразяват толерантното отношение към всички хора.

Тази година събитието беше уважено от Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на ВМС Ведат Ахмед, посланика на Република Турция Айлин Секизкьок, представители на местната власт, общественици и политици.

Организатори на  събитието бяха Районно мюфтийство Пловдив и мюсюлманското настоятелство в града. Гостите бяха почерпени с кафе и баклава. Всички се обединиха около разбирането за уважение и разбирателство между всички хора без оглед на етнически и религиозни различия.    


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.