За поредна година Духовно училище – Момчилград, и Районно мюфтийство – Кърджали, проявиха изключителна активност по време на социалната кампания на Мюсюлманско изповедание „Седмица на сираците“ 2020 г. Поради противоепидемчните мерки базарът бе на открито,  до момчилградската автогара, където се провежда ежеседмичният градски пазар. На вече традиционния благотворителен пазар се предлагаха опаковани домашно приготвени сладкиши, храни, лакомства и напитки, религиозна литература, както и ръчно изработени сувенири и изделия. В резултат на тази благотворителна инициатива и работата в екип, местните мюсюлмани успяха да съберат за каузата общата сума от 1 140 лева.

Организаторите на събитието споделиха, че възнамеряват отново да проведат благотворителния базар в района на градския пазар, тъй като Мюсюлманско изповедание удължи кампанията за събиране на средства за децата в неравностойно положение, поради извънредната епидемиологична обстановка в страната.

Ръководството на духовното училище благодари на всички мюсюлмани за проявената активност и инициативност по време на тазгодишната кампания в помощ на сираците.

Автор: Фахредин Молламехмед  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.