Преди дни жени от мюсюлманската общност на Хасково осъществиха поредната си благородна инициатива в помощ на сирак от село Яворово, обл. Кърджали, който има спешна нужда от бъбречна трансплантация. 

Идеята да помогнат се зародила между жените в общността по време на лекциите организирани от Гюлгюн Гайгаджова – ваизе към Районно мюфтийство – Хасково  и ръководител на целогодишния коран-курс в хасковския квартал „Хисаря“.

На провеждащите се лекции те започнали да събират пари и решават да организират благотворителен пазар с цел подпомагане на 14 годишното сираче за бъбречна трансплантация, която ще се извърши в Турция и е на стойност 150 хиляди турски лири. 

Заедно с жените от кв. „Хисаря“ пред месджита организирахме благотворителен базар, за който бяхме подготвили опакована храна и всяка една от нас беше донесла дрехи и други  домашни потреби, с помощта на Аллах (дж. дж.) успяхме на съберем общата сума от 900 лева, дори вече сме ги предали на семейството.“ – сподели за Grandmufti.bg Гюлгюн Гайгаджова.

По време на кампанията, жените отправят повик за помощ и към жените в сдружение „Маргарити“.

И след тази акция продължаваме със събирането на парични средства  за националната кампания „Седмица на сираците“, макар и пандемията отново ще организираме благотворителен базар и други събития, за да успеем да помогнем възможно най-много на всички нуждаещи се.“ – каза още Гюлгюн Гайгаджова.

Автор: Фахредин Молламехмед

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.