На 21 и 22 октомври тази година районният мюфтия на Кърджали – г-н Бейхан Мехмед, придружаван от Хаджъ Байрам Калем и Хаджъ Мехмет Ийибилир, бе на посещение в гр. Бурса, Република Турция.

 

Програмата на г-н Бейхан Мехмед започна с отслужване на сутрешен намаз в Улу джамия, по-късно през деня той посети районния мюфтия на Бурса – г-н Изани Туран, кмета на общ. Нилюфер – г-н Тургай Ердем и кмета на общ. Османгази – г-н Мустафа Дюндар.

 

По време на срещите бяха засегнати теми, касаещи мюсюлманите, живеещи в  Република България и тяхното духовно наследство. Г-н Мехмед също така съобщи, че декорациите на Ислямския културен център в Кърджали се очаква да бъдат готови през декември, а за официалното му откриване ще бъдат изпратени покани.

 

Г-н Мехмед изказа своите благодарности на кмета на общ. Османгази за подарените обувки на учениците в ДУ-Момчилград.

 

Заедно с кмета на общ. Нилюфер г-н Тургай Ердем разгледаха и темата за изграждане на гасилхане в централна джамия в Джебел, поради липсата на такова.

 

По време на срещите г-н Бейхан Мехмед предаде поздрави от главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи и председателя на Висшия мюсюлмански съвет г-н Ведат Ахмед  и покани районния мюфтия на Бурса да посети България.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.