По време на първия етап от възобновяването на богослужението на всеки поклонник ще му бъдат дадени три часа за изпълнението на умра. Пространството около Кябе ще бъде разделено на сектори, за да не могат извършващите малък хадж мюсюлмани да се струпват на едно място. 6000 човека ще могат да извършват обредите на умра по различно време, като на всяка група от по 1 000 човека ще се дава три часа.

Трябва да се знае, че на първия етап ще бъде позволено на саудитци и емигранти живеещи в Кралството да извършат умра, на следващите етапи ще бъде увеличена възможността запоклонници от други страни да извършат умра.

Както се съобщава на сайта по-рано, първият етап ще включва в себе си разрешение на гражданите и емигрантите в Кралството да извършват умра на 30% от капацитета, което е равно на 6 000 поклонника на ден.

Ахмед Салех Халаби, журналист, специализирал в услугите на хаджа и умра казва, че решението за възстановяването на умра подчертава стремежа на саудитското ръководство да помогне на хората безопасно и надежно да изпълнят поклонението в съответствие с предпазните мерки.

„Постепенното възстановяване на умра ще помогне да се намали финансовия ущърб на компаниите и учрежденията свързани с умра“ – казва той.

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.