Обяд сред есенната красота на Витоша планина

 

С организиран голям семеен пикник на Витоша Районно мюфтийство – София отбеляза началото на новата учебна година за целогодишния коран-курс в столицата. В излета се включиха близо 20 семейства – родители и деца възпитаници на курса по Коран с преподавател Фатме Хатип.

 

Време за викторина с награди за най-бързите сред знаещите

 В прекрасните условия, които предлага планината Витоша, за децата бяха организирани викторина и различни спортно-състезателни игри и надпревари.

Спортно-състезателни игри за екипна работа

 Като домакин и инициатор на събитието районният мюфтия на София Мустафа Избищали изрази задоволството си от успешно организирания излет, като благодари на всички присъстващи за участието им, както и на останалите, които са имали желание да се присъединят, но не са успели по някаква причина.

„Искам да изразя благодарността си и към майките от Родителския съвет към Коран-курс - София за активното им участие в организацията на това събитие. Защото е лесно да се дават само идеи, но е съвсем различно те да бъдат доведени до реализация.“ – каза още Мустафа Избищали в обръщението си към събралите се семейства. Той пожела на децата от столичния коран-курс и на преподавателката им Фатме Хатип много успех през предстоящата нова учебна година, която ще стартира официално на 03 октомври (събота). 

От името на Родителския съвет към целогодишния курс по Коран и на ръководството на Районно мюфтийство – София беше направена скромна изненада за две от възпитаничките на курса за окончателното им решение да ходят облечени според изискванията на ислямската религия. Мерйем Хатип и Сара Далова са момичетата, които започнаха новата учебна година, поставяйки едно ново начало и в своето духовно развитие.

 „Носете мюсюлманските си забрадки с радост и гордост! И знайте, че винаги ще имате нашата подкрепа за този ваш избор, който направихте. Това е един не лек път, по който и ние сме минали, но нека, с позволението на Аллах, той да бъде причина да спечелите Неговото задоволство!“ С тези думи се обърнаха към девойките майките от Родителския съвет към Коран-курса - София, връчвайки им скромни подаръци. Районният мюфтия Мустафа Избищали също поздрави момичетата за избора им, като също им поднесе и подаръци.

Мерйем Хатип (вляво), Сара Далова (в средата) и районният мюфтия на София Мустафа Избищали (вдясно)

 Прекараният сред природата ден заедно завърши с дуата Аллах да събере по този начин всички заедно и в Дженнетските градини.

 Обща снимка за спомен

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.