На 09.9.2020г. (сряда) в плевенската джамия се проведе регионално състезание на завършващите летните Коран курсове на територията на Районно мюфтийство – Плевен. Участие взеха 36 деца от 8 летни Коран курса.

Специален гост бе заместник главният мюфтия – г-н Ахмед Хасанов, а домакин бе районният мюфтия на Плевен – г-н Мурад Бошнак, а журито беше председателствано от г-н Неджати Неджипов.

На първо и второ място се класираха децата от с. Борима – Шенел Кехайова и Рает Рамадан с преподавател Рейхан Караалиев, а на трето място бе Джими Стефанов от гр. Плевен с учител Емрулла Севги. Всички деца получиха награди, подготвени от Главно мюфтийство и районните мюфтийства на София и Плевен, а за първенците имаше парични възнаграждения.

9 годишният Рает Рамадан от с. Борима направи уникален жест като предостави наградата си от 100 лв. в помощ за новостроящата се джамия в село Славяново.

Районният мюфтия – г-н Мурад Бошнак изрази задоволството си, благодари на журито за коректността и се помоли на Аллах да има повече такива мероприятия, допринасящи за ислямската религия в района.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.