Редовно заседание на Висшия мюсюлмански съвет се проведе на 13 август 2020 г. С цел по-добро спазване на противоепидемичните мерки мероприятието се осъществи в зала на столичния хотел „Рамада“. На заседанието специално бяха поканени и районните мюфтии, които не са членове на централния колективен ръководен орган на Мюсюлманско изповедание.

По време на заседанието съгласно дневния ред бе разгледан финансов доклад на Главно мюфтийство за изпълнение на бюджета на Мюсюлманско изповедание през първото шестмесечие на годината. След това бе направено предварително обсъждане на предстоящата редовна Национална мюсюлманска конференция, която при нормални условия се очаква да бъде проведена преди 24 януари 2021 г.

Висшият мюсюлмански съвет взе редица решения, които имат административен характер като промени в състави на мюсюлмански настоятелства, отдаване на вакъфски имоти под наем, получаване на имоти като дарения за вакъфи. Също така се взе решение за откриване на Мюфтийско наместничество в Асеновград и избирането на имама на града Осман Осман за мюфтийски наместник.    

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.