Мюсюлманско изповедание в Република България осъжда нападението над председателя на хелзинския комитет

 

28.10.2016 г.

Мюсюлманско изповедание в Република България осъжда и заклеймява нападението над Председателя на най-голямата правозащитна организация в Българския - Българския хелзинкски комитет (БХК). Това деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство върху свободата на словото и основните права. Българският хелзински комитет е една от най-важните организации в България, която винаги е била на страната на онеправданите и се изправяла срещу несправедливостта и насилието. Но днес тя самата е жертва на агресия и тормоз.

Мюсюлманското изповедание в България изразява своята солидарност към г-н Красимир Кънев и се надява компетентните органи да открият извършителите в най-скоро време.

Мюсюлманската общност е силно обезпокоено от тенденцията на насаждането на омраза в публичното пространство през последните месеци. Тревжно е, че ценностите и демократичните принципи стават жертва на политически интереси и желание за власт.

 

Пресцентър на Главно мюфтийство

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok