„Седмица на имамите и джамиите“ в джамията „Хаджи Мехмед“ в град Русе

 

Жените от мюсюлманската общност в Русе отбелязаха „Седмица на имамите и джамиите“ на 21 октомври (понеделник) 2019 година в джамията „Хаджи Мехмед“ в град Русе. Инициативата беше реализирана след акшам намаз и бе по идея на жените от групата за сохбет и коран-курс с ръководител Бахрие Ахмедова.

След като заедно отслужиха молитвата жените поднесоха гощавка на джемаата, като почерпиха посетителите с различни сладки и лакомства, които са приготвили по домовете си. Жените честитиха на джемаата „Седмица на имамите и джамиите“ и заявиха, че са щастливи да участват със своя дейност в това събитие. Сред присъстващите беше и районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню. Той също поздрави мюсюлманите със „Седмицата на имамите и джамиите“ и благодари на жените за тяхната инициатива.

Вечерта беше двоен празник за жените от местната мюсюлманска общност, тъй като те честваха и успешното преминаване на Юмюгюл Емирова към четене на Корана. Събитето беше отразено със специална торта и поднасяне на скромни подаръци към госпожата. Тя получи и  „Грамота“ от преподавателката си Бахрие Ахмедова - ваиз към Районно мюфтийство - Русе.

„Благодаря на госпожа Юмюгюл за усърдноста и старанието ѝ, правя дуа Коранът да я закриля и да бъде неин спътник в живота. Нека Аллах да увеличи броя на такива добри хора.“ – каза с вълнение Бахрие Ахмедова пред присъстващите.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.