Районно мюфтийство-Велико Търново: Стремим се всяка година участието ни в кампаниите на Мюсюлманско изповедание да дава все по-добри резултати

 

Районно мюфтийство-Велико Търново проведе редовното си месечно работно заседание с имамите от региона на 15 октомври (вторник) 2019 година.В рамките на работната среща, състояла се в офиса на районното мюфтийство, бяха обсъдени редица въпроси, касаещи дейността на регионалната институция. Сред тях бяха анализ на проведените в региона летни коран-курсовепрез месеците юли и август, също и разглеждане докладите на местните имами за дейността им през изминалия месец.

Една от приоритетните точки в дневния ред на октомврийското заседание на Районно мюфтийство – Търново беше участието му в „Седмицата на сираците“.

Заседателите обсъдиха и въпроси, свързани със „Седмицата на имамите и джамиите“ и предстоящия по този повод форум „Активният имам“ в Момчилград, където ще се проведе и състезание по Хитабет. Освен домакините и всички имами от региона, на заседанието бяха поканени и взеха участие и двама кандидат-имами от търновско, които предстои да преминат обучителен курс в Школа за имами – Устина. Те бяха представени на колектива и имаха възможността да се запознаят с бъдещите си колеги.

„Имаме изготвена план-програма за участието ни в „Седмицата на имамите и джамиите“, като ще се включим с различни събития и инициативи в по-големите джамии в региона. На 21 октомври в централната джамия на Търново ще се проведе Ден на отворените врати. Предвиждаме програмата да включва четене на мевлид и беседа за важността и мястото на имама и джамията в ислямската религия. Предвид че джамията се намира в близост до Великотърновския университет, се надяваме да предизвикаме с тази инициатива интереса на студентите.“ – каза за Grandmufti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Велико Търново Яшар Мехмед.

„Всяка година отчитаме напредък в събирането на средства в различните кампании на Мюсюлманско изповедание в сравнение с изминалите години. Стремим се всяка следваща година участието ни в кампаниите да дава все по-добри резултати.“ – заяви още Мехмед. 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.