Мюсюлманското изповедание в Република България остро осъжда атентата в Брюксел, при който загинаха двама шведски граждани и убийството на 6-годишно дете от палестински произход в САЩ, което беше наръгано с нож поне 26 пъти заради произхода си и заради конфликта в Близкия изток. 

Терорът и отнемането на човешки животи са в разрез с повелите на Исляма и нито една цел не може да оправдае подобна жестокост. Подобни жестокости и провокативни актове обиждат и потъпкват вярата и ценностите на мюсюлманите по света.

Мюсюлманското изповедание изразява своето силно безпокойство и притеснение от словото на омразата, провокативната реторика и коментарите на религиозна и етническа основа в социалните мрежи и медиите от началото на конфликта в Близкия изток. Това е опасно явление, което има потенциала да провокира насилие. Случаите в Брюксел и в Чикаго са пример за това. 

Подобни актове на омраза не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Отнемането на човешки живот е престъпление срещу човечеството и към Всевишния, който е сътворил хората като най-висши създания.

Мюсюлманско изповедание в България изразява най-искрените си съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите в Газа и Израел и отправяме искрена молитва и за възстановяване на пострадалите и спирането на насилието.

Смятаме, че наш всеобщ дълг е да положим усилия, за да се избави светът от злото на омразата, насилието и тероризма.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.