Главно мюфтийство обявява национална кампания за социално подпомагане по случай месец Рамазан

Водени от чувството за социална отговорност и вярата, че споделяйки ставаме по добри отдел „Социален” на Главно мюфтийство обявява Национална благотворителна кампания за социално подпомагане от 25 май до 18 юни 2015 под мотото „Да не забравяме нуждаещите се!”. Кампанията се организира по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Той започва на 18 юни и през него под формата на хуманитарни пакети, ще бъдат раздадени набраните помощи.

Социално слабите семейства в национален мащаб (чрез районните мюфтийства), ще получат пакет с хранителни продукти от първа необходимост, който ще съдържа: брашно, олио, макарони, маслини, сол, оцет, захар леща, боб, ориз, лютеница, шоколад, кафе и чай.; Стойността на един хуманитарен пакет е на стойност 30 лв. Желаещите да направят своето дарение могат да се обърнат към районните мюфтийства в цялата страна. От кампанията ще се възползват всички изпаднали в нужда без оглед на етнос и религия.

Социалното подпомагане на изпадналите в нужда наши сънародници е дълг завещан ни от Пратеника на Всевишния Аллах. Във своето послание към идните поколения Мухаммед с.а.с. повелява следното: „Който си легне сит, а неговия съсед е гладен той не е от нас”. 

Кампанията е открита за желаещите да направят дарение физически и юридически лица от страната и чужбина.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.