Скъпи братя и сестри мюсюлмани, 

Уважаеми сънародници,

Настъпи денят, когато се разделяме с месец Рамазан. Колкото и да е трудна тази раздяла, тя е неизбежна. Връзката ни с Аллах Теаля обаче остава и тя е по-здрава от тази преди Рамазана, защото този месец ни направи по-силни и по-състрадателни. И все пак, тази раздяла е особена, защото се разделяме с любимия ни месец, а заедно с това празнуваме.

На Рамазан Байрам милосърдието се чувства най-силно, защото това е денят, когато Аллах приема нашите добри дела. В този ден Рамазан свидетелства в наша полза и това ни прави щастливи и обнадеждени, тъй като очакваме да ни защити и в Съдния ден.

 

Уважаеми мюсюлмани, 

 

На Рамазан Байрам празнуваме и вършим добрини като подпомагаме социално слабите и нуждаещите се. Има хора, които са на легло, други са без дом, трети са самотни и т.н. Ето защо моралната подкрепа и даването на надежда са не по-малко важни.

В този ден са важни близките и най-вече родителите. Ако са близо до нас, нека да подновим връзката си с тях! Ако са далеч, нека ги посетим и ги зарадваме с присъствието си! Те са незаменими. Тяхната радост е берекет и причината за нашия успех.

Молим се Аллах да ни пази, да ни закриля и да напътства целия български народ! 

 

Да ви е честит Рамазан Байрам!

Ramazan Bayramınız mübarek olsun!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.