Да построя джамия в бедна страна: Предсмъртното желание на едно 15-годишно момиче 

15-годишната Рауда от Обединените арабски емирства (ОАЕ) страда от захарен диабет тип 1. Съвсем скоро беше сбъднато нейното предсмъртно желание – да построи джамия в бедна страна, която да носи името на шейх Зайед инб Султан Ал-Нахян, основател на родните ѝ Емирства.

За да изпълни нейното желание международната благотворителна фондация Make-a-Wish с клон в ОАЕ, съвместно с организацията Mohammed bin Rashid Al Maktoum Humanitarian & Charity Est., построиха джамия в Република Уганда в Африка. Новопостроената джамия „Шейх Зайед“ е в регион Бъгабу в Уганда, който е с население близо 11 500 човека. Мюсюлманският храм е с площ от 220 кв.м. и капацитет за 450 вярващи. Към него има още кладенец за вода, воден резервоар и помещения за ритуално измиване преди молитва. Официално новината за завършения строеж на мюсюлманския храм в Република Уганда и съответно сбъднатото желание на страдащата от диабет Рауда от ОАЕ беше съобщена в началото на този месец на официалния сайт на фондацията в Емирствата.

 

Джамията „Шейх Зайед“ в Република Уганда след завършването на строежа ѝ

Фондация Make-a-Wish има клонове в близо 30 държави по света. Тя е посветена на това да осъществява последните и съкровени желания на деца, страдащи от тежки и животозастрашаващи заболявания. Желанието на 15-годишната Рауда е 4000-ното реализирано желание на болно дете в Обединените арабски емирства, където Make-a-Wishима клон от 2003 година.

 

Автор: Л. Чаушева

Снимки: Makeawish.ae

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.