За поредна година главният мюфтия бе домакин на празничен прием по случай Рамазан Байрам

 

За поредна година главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи бе домакин на официален прием по случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Той се състоя на 4 юни (вторник) 2019 година в централата на Мюсюлманско изповедание в столицата.

Вече по традиция всяка година, в първия ден от празника Рамазан Байрам, бележещ края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, Главно мюфтийство организира прием. И тази година сред гостите бяха представители на различните религиозни общности, дипломати, политици, видни общественици и интелектуалци. 

„За нас е удоволствие и чест да празнуваме днес заедно с вас – хора от различни вероизповедания, етноси и групи на обществото, в което живеем. Човещината не изисква много – човек да бъде добър с останалите, преди всичко правейки щастлив самия себе си. При нас се превърна в традиция да отбелязваме празниците си с останалите хора, независимо от религиозните им убеждения.“ – каза в обръщението си към всички гости на приема домакинът д-р Мустафа Хаджи.

„На фона на случващото се в световен мащаб трябва да направим всичко възможно да бъдем заедно и да спрем съществуващите възможности религията да се използва за користни цели.“ – допълни още духовният водач на мюсюлманите в България. Той благодари на всички за уважената поканата и пожела на гостите весело и приятно изкарване на празничните дни.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.