Турското консулство в Бургас даде рамазанска вечеря ифтар в град Долни Чифлик

Районно мюфтийство – Варна организира рамазанска вечеря ифтар, която се състоя на 10 май 2019 година в град Долни чифлик (Област Варна). Събитието бе спонсорирано от Генералното консулство на Република Турция в Бургас.

На празничната вечеря присъстваха повече от 150 души – жени, мъже, младежи и деца. Официални гости на събитието бяха аташето по социални дейности Шемсеттин Шимшек, хафъз Юмер Али Йозер – дългосрочно командирования служител на „Диянет“ от Република Турция, командированите служители за месец Рамазан в Област Варна на „Диянет“ Билял Арслан и Хюсеин Качар, районният мюфтия на Районно мюфтийство – Силистра Мюддесир Мехмед и ваизът към силистренското мюфтийство.

Вечерята започна с призива за молитва (езан), изпълнен от Билял Арслан.

 

Аташето по социални дейности Шемсеттин Шимшек в своето приветстващо слово подчерта, че няма нищо по-ценно от единството, мира и добротата на човечеството. Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия Нурай Шукри благодари за оказаната подкрепа от страна на Консулството на Турция в Бургас и акцентира върху човешките взаимоотношения през месец Рамазан. Вечерта приключи с обща дуа за берекет и мир и ислямски песнопения (иляхита), изпълнени от Билял Арслан и Хюсеин Качар.

„От името на Районно мюфтийство – Варна изказвам своите искрени благодарности към ръководство на НЧ „Баръш-2004“  - Долни чифлик за безвъзмездно предоставеното за ифтара помещение и за оказана помощ по време на организирането на рамазанската вечеря“. – каза за Grandmufti.bg Фахредин Молламехмед, секретар на Районно мюфтийство – Варна.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.