На 03 юни (сряда) тази година генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел беше на официално посещение в Районно мюфтийство – Търговище. Дипломатът беше придружаван от секретаря си и от служител на Генералното консулство.

Визитата на турския дипломат Сенем Гюзел и придружаващата я делегация в Районно мюфтийство-Търговище беше в израз на добра воля и с цел запознанство между двете страни, предвид че това е първото посещение на Сенем Гюзел в търговищкото мюфтийство след встъпването ѝ в длъжност като генерален консул на Република Турция в Бургас. Гюзел е на този пост от септември 2019 година, когато замени дотогавашния генерален консул Нурай Иньонтепе, чийто мандат приключи.

При посещението си в Търговище Гюзел беше подготвила подаръци за всички общо 10 на брой деца сираци, които биват подпомагани ежемесечно от търговищкото мюфтийство. Заедно с домакините високопоставените гости имаха възможността да посетят и разгледат отблизо емблематичната „Саат джами“ в града.

На раздяла двете страни си размениха искрени благопожелания и се разделиха с изразена готовност за сътрудничество между институциите в различни инициативи.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.