Паркът на Свещения Коран в Дубай отново е отворен за посетители. Той се намира в дубайския район Ел-Халаниидж. Паркът е отново с отворени врати от последната седмица на Свещения месец Рамазан.

Това е първият в света парк, посветен на Свещената книга на мюсюлманите. Той беше открит през октомври 2019 година и покрай пандемията от коронавирус и свързаните с нея противоепидемични мерки временно остана затворен за посещения.

След смекчаването на мерките на карантината и изпълнението на програмата за дезинфекция на парка той отново започна да приема посетители от 18 май 2020 година. Така желаещите отново ще имат възможността да се запознаят с удивителния свят на Корана.

Трябва да се отбелжи, че паркът заема площ от 60 хектара и е посветен на главните ценности на ислямския свят – мир, любов и толерантност.

Входът в парка е безплатен. В него може да се научи за растенията, упоменати в Свещения Коран, както и човек да се наслади на красотата на Ислямската и Андалуската градина.

Срещу 10 дирхама допълнителна такса посетителите може да разгледат и  Стъкления дом – оранжерията, в която са посадени растенията, споменати в Корана. Пещерата на чудесата пък е мястото, в което с помощта на интерактивни технологии се демонстрират чудесата, извършени от Пратеника Мухаммед (с.а.с.), съобщава The National.

 

 

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.