На 12 май (вторник) тази година Районно мюфтийство – Търговище започна раздаването на хуманитарни пакети за деца сираци. 80-те на брой хранителни пакета са дарени от турската организация TIKA (Турската международна агенция за сътрудничество и развитие) чрез посредничеството на Посолството на Република Турция в София. Пакетите се раздават на нуждаещи се деца без родители със съдействието на Главно мюфтийство и регионалните му подструктури. В Област Търговище в рамките на вчерашния ден помощите бяха раздавани лично от районния мюфтия Назиф Расимов и екипа му. Те ще продължат с раздаването на хранителните пакети и в близките дни.

Районно мюфтийство – Търговище получи като дарение от турското посолство у нас и защитни облекла и предпазни средства, предвидени за имамите от областта, на които им се налага да работят в условията на глобалната пандемия COVID-19.

„Благодарим на Турската международна агенция за сътрудничество и развитие (TIKA), на Турското посолство в София и на Главно мюфтийство за съдействието за тези дарения.“ – казаха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Търговище.

От началото на месец Рамазан търговищкото мюфтийство е раздавало и пакети с фурми на местните, получени отново като дарение чрез Главно мюфтийство у нас от едно от посолствата на мюсюлманските държави в столицата.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.