„Не ще се сдобиете с праведността, додето не раздадете от онова, което обичате. А каквото и да раздадете, Аллах го знае.“

(Свещен Коран, 3:92)

За поредна година с настъпването на свещения за мюсюлманите месец Рамазан Главно мюфтийство обявява официално началото и на Националната кампания „Месец за подпомагане на ислямското образование“. Тазгодишното издание на вече превърналата се в традиционна благотворителна кампания ще се проведе в периода 24 април – 24 май 2020 година под мотото „Обичам моята религия! Подкрепям ислямското образование!“

Кампанията за подпомагане на ислямското образование се провежда ежегодно. Първото ѝ издание е преди 14 години. Всички събрани средства от инициативата се използват за различни нуждите в сферата на ислямското образование в България. Сред тях са повишаване качеството на религиозното образование на децата както в коран-курсовете към районните мюфтийства, така и в държавните училища, също разширяване и развиване дейността на курсовете по Коран у нас, отпускане на стипендии за ученици и студенти. Средствата се изразходват и за финансиране дейността на духовните училища в България, за организиране на курсове и семинари за преподавателите и учениците от тези духовни учебни заведения, както и за издателска дейност и много други. 

Факт е, че с всяка изминала година кампанията постига все по-добри резултати. През 2019 година общата събрана сума в рамките на „Месец за подпомагане на ислямското образование“ възлезе на близо 420 000 лева. Сравнено с резултатите от кампанията само година по-рано, това беше с близо 97 000 лева повече.

Един от начините за дарения в рамките на Националната кампания  „Месец за подпомагане на ислямското образование“ 2020 е по банков път до:

 

Получател: Мюсюлманско изповедание

Име на банката: Търговска банка Д – Добрич

IBAN: BG72DEMI92401000198757

BIC: DEMIBGSF

 

Като основание за паричния превод следва да се посочи „За Фонд „Ислямско образование“.

 

 „И каквото и добро да раздадете, то е за самите вас. И давайте, стремейки се единствено към Лика на Аллах! И каквото и добро да раздадете, то докрай ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени.”

(Свещен Коран, 2:272)