Комисията по социални дейности (КСД) към Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) проведе поредното си работно заседание, като за пръв път домакин на работната среща беше Районно мюфтийство – Смолян.

Заседанието на КСД, което е второ поредно за 2020 година, се проведе на 10 март (вторник) и участие в него взеха председателят на комисията и заместник главен мюфтия Бирали Мюмюн Бирали, който е ресорен по социалните дейности на Мюсюлманско изповедание, както и членовете Неджми Дъбов, Месут Мехмедов, Мустафа Избищали и Айдън Мохамед, районни мюфтии съответно на Смолян, Шумен, София и Благоевград. Гости на работната среща бяха представителите на Районен мюсюлмански съвет – Смолян.

„Преди началото на заседанието беше представена официално дейността на Отдел „Социален“ на Главно мюфтийство. А форматът, който бяхме избрали за провеждане на работната среща – отворено, изнесено заседание, предразположи диалога и и обмяната на полезни идеи за бъдещите дейности на КСД.“ – каза за Grandmufti.bg експертът от Отдел „Социален“ на Главно мюфтийство Джефер Исов.

„Сред решенията, взети на заседанието, бяха включването на още десет деца сираци за ежемесечна финансова помощ, с което актуалният брой на подпомаганите нараства на 352 деца. Обсъдени бяха и предстоящи дейности по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.“ – допълни още Исов.    

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.