Главният мюфтия изнесе религиозна лекция в разградското село Синя вода

 

През изминалите няколко дни главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи бе на официално посещение в разградско. Визитата включваше посещение на село Синя вода и среща с местната мюсюлманска общност, участие в работно заседание с имами от областта и още други срещи и инициативи в региона.

Посещението на д-р Хаджи в Синя вода се състоя на 17 януари (петък) тази година, при което той беше придружаван от представители на Районно мюфтийство – Разград. В рамките на визитата си духовният водач на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи изнесе лекция на тема „Отговорността на родителите за възпитанието на децата”.

„Присъстващите останаха много доволни от посещението на д-р Хаджи в селото и от изнесената от него религиозна лекция.“ – коментираха от Районно мюфтийство – Разград след събитието.  

Неколкодневната визита на главния мюфтия в разградско включваше и посещение на град Лозница и среща с местната мюсюлманска общност, при което с участието на официалния гост от Главно мюфтийство беше проведена религиозна програма с лекция. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.