Делегация от Агенцията за турците в чужбина и родствените общности при турския Министерски съвет посети Главно мюфтийство

Делегация от Република Турция начело със заместник-председателя на  Агенцията за турците в чужбина и родствените общности при Министерския съвет на Турция Саит Юсуф посети Главно мюфтийство на 16 януари (четвъртък) 2020 година. Гостите бяха посрещнати от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и от представители на ръководството на Изповеданието. На срещата присъстваха и представители на Посолството на Република Турция в България

Повод за посещението на турската делегация бе представянето на стипендиантската програма „Тюркие Бурсларъ“, в рамките на която Република Турция осигурява стипендии за чуждестранни студенти в турските учебни заведения за учебната 2020/2021 година.

От 2011 година Република Турция отпуска държавни стипендии за хиляди чуждестранни студенти, независимо от тяхната национална, етническа или религиозна принадлежност. Студентите имат възможност да се обучават в желания от тях университет и специалност, след като подадат документи за кандидатстване онлайн в определен срок.

За тази година онлайн записванията на чуждестранните студенти, желаещи да следват в Република Турция, са в периода от 10 януари до 20 февруари 2020 година. По този повод през идните дни предстои стипендиантската програмата за чуждестранни студенти да бъде официално представена и в различни учебни заведения в страната ни.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.