Игри на ислямската солидарност ще се проведат в Турция за пети пореден път

Игрите на  ислямската  солидарност 2021 ще бъдат проведени в турския град Кония, основавайки се на общочовешките ценности и нямайки аналог в света. Това каза турският министър на младежта и спорт Мехмет Мухаррем Касапоглу на церемония за подписване на договор за провеждането на Игрите на ислямската солидарност 2021, състояла се в Конгресния център „Селчуклу“. Министърът напомни, че Кония е бил някога столица на Османската империя.

„На Кония е възложена важна мисия по провеждането на Игрите на ислямската солидарност. Кония е един от важните градове, достоен за провеждането на важни събития от този род.“ – каза Касапоглу. По думите му, девизът на Игри 2021 ще бъде „Спортът обединява ислямския свят“.

По мнение на министъра Петите игри на ислямската солидарност в Кония ще станат най-добрия пример за успешното сътрудничество между ислямските страни. Събитието ще се проведе през пролетта на 2021 година в турската провинция  Кония и ще продължи 15 дни. Участие в него ще вземат хиляди спортисти от страните членки на Организацията за ислямско сътрудничество. 

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.