Ученици от ДУ-Момчилград отчетоха приноса си за кампанията „Седмица на сираците“ в Районно мюфтийство - Кърджали

 

За поредна година учениците от Духовно училище – Момчилград, със съдействието и подкрепата на училищното ръководство, проявиха изключителна активност по време на социалната кампания на Мюсюлманско изповедание „Седмица на сираците“ 2019. Те организираха за каузата благотворителен базар в училището, на който се предлагаха домашно приготвени сладкиши и храни, лакомства и напитки, религиозна литература, както и ръчно изработени сувенири и изделия. В резултат на тази инициатива и от направени дарения от кмета на Община Момчилград и от други кметове на населени места в региона младежите успяха да съберат за каузата общата сума от 2 555.00 лева.

На 11 декември (сряда) тази година директорът на ДУ-Момчилград и група ученици от училището проведоха среща с районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, в рамките на която официално предадоха събраните средства като свой принос за проведената кампания „Седмица на сираците“.

От името на районното мюфтийство в Кърджали Бейхан Мехмед благодари на учениците и ръководството на духовното училище за проявената активност и инициативност по време на тазгодишната кампания в помощ на сираците.

„От името на училището ни сърдечно благодарим и на бизнесмените в града и на общинската администрация за оказаната подкрепа от тяхна страна. Аллах да е доволен от всички!“ – изразиха и своята благодарност възпитаниците на ДУ-Момчилград.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.