Най-дългият ръкопис на Корана беше представен в ОАЕ

 

Свитък на ръкописен Коран с дължина 300 метра представи индийски карикатурист на 30 октомври тази година в рамките на 38-ия Международен книжен панаир в емирата Шарджа в ОАЕ, пише емиратското издание  The National.

Художникът карикатурист на име Дилееф решил на направи ръкописен Коран с дължина 1000 метра. На панаира той донесъл първите 300 метра от своето „послание на любовта“.

„Искам да разпространя посланието на Корана.“ – казва Дилееф в интервю пред изданието. Всички хора заедно сме едно цяло, всички сме едно, ето защо искам да покажа (тези чувства) на всеки континент. Започнах от Индия, след това Турция, сега съм в ОАЕ и после отивам в Европа. Искам навсякъде да разпространя посланието на любовта“. – допълва той.

Художникът помолил доброволци да образуват верига, в която всеки участник да хване по една страница от Корана, за да може нагледно да представи своя проект.

Международният книжен панаир в Шарджа тази година се провежда за 38-ми път. Панаирът ще продължи до 9 ноември.

Панаирът представя книжна продукция от 2 000 издателства, предлагащи литература от различни страни на света: от Еквадор до Естония и от Сомалия до Южна Корея.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.