Школа за подготовка на имами - Устина обяви началото на приема на кандидати за 2020 година

 

Мюсюлманска школа за подготовка на имами - село Устина обяви началото на кампанията по кандидатстване за прием на курсисти за 2020 година.

Периодът на обучение е 12 месеца и започва през януари 2020 година. В рамките на този период на курсистите ще бъде предоставен безплатен пълен пансион в село Устина, както и ще им бъдат изплащани и пътните разходи от и до родните места.

„Курсът за имами е подходящ за мъже мюсюлмани, като няма ограничение във възрастта на кандидатите. Единствено с предимство пред останалите ще се ползват онези от кандидатите, които имат препоръка от съответното районно мюфтийство. Крайният срок за кандидатстване за учебната 2020 година е 31 декември 2019 година. За повече информация към нас кандидатите може да се обръщат на телефон 0877 50 60 71 и на електронна поща: ustinaimam@abv.bg.“ – съобщиха за Grandmufti.bg от Ръководството на школата в Устина.

Мюсюлманска школа за подготовка на имами – село Устина е открита от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България през 2003 година. Оттогава досега, вече 16 години, образователният център предлага професионална квалификация на хора, имащи желание да се реализират като имами в бъдеще. Обучителната школа работи по утвърдена от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България учебна програма. След завършването на курса кадрите най-често се реализират като имами или като служители на Мюсюлманско изповедание в България.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.