Президентът и премиерът на България поздравиха мюсюлманската общност по случай празника Курбан Байрам

 

Още в първия ден на тазгодишния Курбан Байрам президентът на Република България Румен Радев изрази своите благопожелания към представителите на мюсюлманската общност в страната по случай празника.

„Свещените за мюсюлманите дни напомнят на цялото общество за голямото значение и сила на традициите, изградени върху стремежа за човешко разбирателство, съпричастност и духовно израстване", казва държавният глава в своя поздравителен адрес.

Президентът подчерта още, че когато искрено вярваме и следваме автентични и сплотяващи добродетели, устояли на историческите превратности и доказали жизнеността си, укрепваме възможностите си за по-добър и достоен живот.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави мюсюлманите по случай един от двата големи празника, като в социалната мрежа Facebook написа:

„Поздравявам най-сърдечно мюсюлманите с настъпването на големия празник Курбан Байрам! Нека дните на всички са изпълнени с радост и щастие за семействата и близките Ви, да има мир, разбирателство и взаимно уважение!“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също не пропусна да поздрави мюсюлманите в България по повод настъпилия Курбан Байрам.

„Честит Курбан Байрам на всички мюсюлмани! Нека е светло в домовете Ви! Да са благи мислите и добротворни сърцата Ви! Бъдете здрави като камъка, пречистени като водата и помнете, че в живота е важно не колко си пожънал, а какво си посял! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“ – написа в профила си в социалната мрежа Караянчева.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.