ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Семейството на шуменски имам остана без дом след пожар

И непременно ще ви изпитаме с малко страх и глад, и с отнемане от имотите, душите и плодовете. И благовествай търпеливите, които, щом беда ги сполети, казват: „Ние на Аллах принадлежим и при Него се завръщаме.”

(Свещен Коран, Сура „Кравата“:155-156)

 

Тричленното семейство на имама на шуменското село Янково (Община Смядово) Бехрин Сабриев Юсеинов остана без дом, след като на 11 юли (четвъртък) тази година пожар изпепели до основи 2-етажната им къща.

Сигналът за възникналия пожар е подаден около 01:15 часа през нощта на 10 срещу 11 юли. Съпругът Бехрин и 5-годишната му дъщеричка спали в къщата, когато съседи ги събудили и сигнализирали, че къщата им гори. Съпругата на Бехрин по това време била в София като участник в курса за преквалификация на педагози по съвместния проект между МОН и Главно мюфтийство.

За щастие детето е спасено от огнената стихия без наранявания, а бащата има изгаряния по ръцете и главата.

Освен двуетажната жилищна сграда на семейството с цялостното обзавеждане в нея, пожарът е изпепелил и прилежащите към къщата селскостопански постройки. Изгорял е и семейният автомобил.

Предполага се, че пожарът е тръгнал от входната врата на къщата. Образувано е досъдебно производство, като полицията работи по версия за умишлен палеж.

Към момента семейството на Бехрин Юсеинов е настанено в град Шумен, в апартамент на Районно мюфтийство – Шумен.

Ръководството на Мюсюлманско изповедание в България призовава всички желаещи да подпомогнат според възможностите си семейството на имам Бехрин Юсеинов от село Янково (Община Смядово).

Дарения за семейството може да се правят чрез парични преводи към банковата сметка на Мюсюлманско изповедание – България.

Получател: Мюсюлманско изповедание

Име на банката: Търговска банка Д – Добрич

IBANBG72DEMI92401000198757

BICDEMIBGSF

Като основание за паричния превод следва да посочите „Дарение: пожар – село Янково“.

 

Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.