Районно мюфтийство – Разград проведе поредното заседание с имамите и ръководствата на мюсюлманските настоятелства от община Самуил

 

 Заседание с имамите,председателите и секретар касиеритена мюсюлманските настоятелства от Разградскиярегион се проведе на 17Февруари 2015 г. от 10:30 часа в заседателната залана общинаСамуил. Районния мюфтия на Разград Мехмед Аля, приветства всички с добре дошли и им благодари, че са се отзовали на поканата. След приветствието Левент Осман-имам на с.Богданци и Реджеб Али изнесоха кратки лекции – „Един айет един хадис”,свързан с вярата в Аллах/с.с./ и фазилета на хадж.

В рамките на заседанието бяха засегнати няколко теми :Кампания за набиране на средства за Мюслюманската школа в село Устина, организация на кампанията Умре, подготовка за седмицата “Кутлу Догум“ , набиране на ученици за Средните мюсюлмански училища,съставяне на списъците на учениците който ще участват в летните Коран курсове. На имамите бяха раздадени учебната план програма за 2015г.,и въпроси свързани с тръжните процедури за земеделските земи който ще се проведат през месец Май. Заседанието приключи с дуа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.