Турското посолство даде рамазанска вечеря ифтар за мюсюлманската общност в Сливен

На 29 май (сряда) тази година Посолството на Република Турция в България бе домакин на рамазанска вечеря ифтар в град Сливен. Тя бе реализирана с активното съдействие на сливенското районно мюфтийство и се проведе в джамията на града. Присъстваха близо 100 човека от местната мюсюлманска общност.

Главно мюфтийство бе представено на събитието от заместник главния мюфтия Бирали Мюмюн Бирали. То бе уважено още от посланика на Република Турция у нас д-р Хасан Улусой и аташето по социалните въпроси към посолството в София Мехмет Генч. Присъстваше също и генералният консул на Република Турция в град Бургас Нурай Иньонтепе.

Домакинът и районен мюфтия на Сливен Акиф Акифов се обърна към всички гости с официално приветствие, в което им благодари за това, че са уважили поканата. Той изказа благодарности и към Посолството на Република Турция в лицето на посланик д-р Хасан Улусой за любезното спонсорство. Последният също поздрави присъстващите и им пожела благодатно завършване на свещения месец Рамазан.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.