По-ниски цени на хранителните продукти в Катар по време на месец Рамазан

 

 

През целия месец Рамазан жителите на Катар се възползват от по-ниски цени на хранителните продукти в търговската мрежа. Решението беше взето на национално ниво още преди настъпването на месец Рамазан. Министерството на икономиката и промишлеността на Катар публикува списък на повече от 500 хранителни продукта, които ще се продават на намалени цени до края на месец Рамазан, независимо от завишените транспортни разходи за доставката на продуктите в страната поради въведената от съседните страни транспортна блокада.

 

„Тази инициатива се изпълнява по договореност с основните супермаркети и ще продължи до края на месец Рамазан. Тя отговаря на обещаната от правителството помощ за хората да придобият тези стоки, чието потребление обикновено се увеличава през този свещен месец. Заедно с магазините ние сме определили списък на стоките, за да можем да поставим най-приемливата цена.“ – гласи съобщение на министерството.

 

Тази година министерството е включило в списъка стоки като брашно, захар, ориз, макарони, мляко и някои нехранителни стоки. Всички големи търговски вериги са получили списък на стоките, на които трябва да намалят цените.

 

За да следи спазва ли се разпореждането от страна на търговската администрация на магазините Министерството извършва внезапни и чести проверки. Освен това властите на Катар предварително бяха призовали всички клиенти да подават сигнали за нарушения във връзка с политиката за намаление на цените през месец Рамазан, в случай че станат обект на такива в супармаркетите.

 

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.