Възпитаник на Курса за хафъзи в Мадан с участие в грандиозно състезание в Дубай

 

 

19-годишният Адем Рахми Мехмед, възпитаник на Курса за хафъзи в родния си град Мадан, представи България на престижното ежегодно състезание за хафъзи в Дубай този месец. Тазгодишното издание на Dubai International Holy Quran Award - едно от най-престижните състезания за хафъзи в света, се проведе от 5 до 20 май в Обединените арабски емирства.

Предварителният кръг на състезанието се проведе на 8 май, когато се явиха общо 120 претенденти за участие на финалите. Тогава българският хафъз се класира сред първите 80 участници, което автоматично му проправи път до финалите, които започнаха на 12 май. Адем Рахми Мехмед се представи достойно на международното състезание за хафъзи и се класира на 20-то място сред финалистите.

Едноименната престижна награда Dubai International Holy Quran Award се връчва ежегодно в рамките на грандиозното състезание, финансирано от правителството на Дубай. Тази година се проведе 23-ото издание на конкурса. От 1997 година до днес през това международно състезание са минали близо 2000 хафъзи от цял свят. Радващо е, че и миналата година, и тази година страната ни беше достойно представена на състезанието в Дубай от хафъзи, т.н. „пазители на Корана“ от България.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.