Благотворителен базар в подкрепа на „Седмицата на сираците“ се проведе в столицата

На 30.11.2018 година (петък) пред централната софийска джамия „Кадъ Сейфуллах Ефенди“ се проведе благотворителен базар. Мероприятието беше организирано от Районно мюфтийство – София в рамките на кампанията „Седмицата на Сираците”, която за поредна година се организира от Главно мюфтийство в Република България.

В инициативата се включиха активно студентите от Висш ислямски институт, хората, посетили джамията за петъчната молитва, софиянци и преминаващи туристи. Събраната сума от проведения тази година базар е на обща стойност 1 735.00 лв.

„Кампанията „Седмица на Сираците” всяка годи набира все повече популярност, подкрепа и положителни емоции сред обществото. Днес бяхме многократно подкрепяни и хвалени и от немюсюлмани за доброто дело. Това показва, че благотворителната кампанията „Седмица на Сираците” е повод за самоосъзнаване на гражданите относно най-чувствителната част на обществото - сираците, с надежда това да продължи целогодишно. Защото ние сме отговорни за тях.” - сподели  Емине Сечкина, доброволец в мероприятието.

Районният мюфтия на София Мустафа Избищали отбеляза, че „докато членовете на обществото се подкрепят взаимно, все още има голяма възможност добротата да спаси света”. 

Районно мюфтийство - София изразява искрени благодарности към всички, взели участие пряко или косвено в осъществяването на това благородно дело. Нека Всевишният Аллах бъде доволен от всички!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.