Главния мюфтия прие председателя на Комисията по вероизповеданията в 43-то НС

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие Красимир Велчев, председателя на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в 43-то НС в Главно мюфтийство. Председателят бе придружен от своите заместници Васил Антонов и Тунчер Кърджалиев.

„Случилото се във Франция е поредното доказателство, че религията не трябва да се използва за политически цели. Политиката и Религията трябва да способстват за обединението на народите без да се допуска взаимовмешателство на двете сфери”, каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи на срещата си с Красимир Велчев, председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в 43-то НС.

По думите на духовния лидер поредния варварски терористичен акт и последвалите го реакции, показва, че мюсюлманите не са съумяли в задоволително ниво да представят ислямската религия и нейните морално-ценостни фундамети на широката общественост.

„Религията няма граници, основния момент в нея е любовта. Остро се нуждаем да намерим общ език, за да обединяваме хората и смятаме, че посещението ни днес е подходящо начало”, каза председателя на парламентарната комисия Красимир Велчев.

Според него не омразата, а любовта е ръководния фактор в живота и ние трябва да насочим взаимни усилия в тази насока.

Главния мюфтия представи приоритетите на институцията и информира своите гости за същината и необходимостта от реализацията на проекта за Ислямски културно-образователен център в София.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.