VМеждународен междурелигиозен младежки форум започна в Дагестан

 

 

Снимка: www.muslim.kz

За пета поредна година в Дагестан се провежда Международният междурелигиозен младежки форум. Той официално беше открит на 4 октомври тази година, съобщава телевизия „Дагестан“.

Петото издание на младежкия форум се организира от Комитета за свобода на съвестта съвместно с различни религиозните организации в Дагестан, дагестанското мюфтийство, местното представителство на  Руската православна църква, Съвета на юдейските общности на Дагестан и Фондация за подкрепа на ислямската култура, наука и образование. В него участие ще вземат повече от 150 човека, представители на различни вероизповедания и идващи от различни части на Русия и от съседни страни.

В основата на организираното всяка година международно събитие е заложена именно идеята за обединяване на хора от различни националности и религии, като им се помогне за процеса на доизграждането на духовни и морални им ценности. Междурелигиозният форум се явява като своеобразна платформа за запознанства и опознаване между младежите от различни конфесии, като е и добра възможност за тях да открият общото помежду си и нещата, които ги обединяват.

Освен официалната образователна част на форума, включваща лекции от експерти в сферата на религията, за младежите, които ще вземат участие в него, са предвидени и туристически обиколки и посещения на различни центрове и храмове на основните вероизповедания в Дагестан. В рамките на програмата участниците ще посетят джамии, църкви и синагоги.

Международен междурелигиозен младежки форум 2018 в Дагестан ще продължи до 7 октомври, когато тазгодишното му издание ще бъде официално закрито.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.