Летният сезон завърши с близо 600 проведени летни коран-курсове на територията на цяла България

По време на срещата в Устина: Бахри Изет (вляво) и Ахмед Хасанов (вдясно)

Летен сезон 2018 година е започнал с 594 летни коран-курса за деца и е завършил с общо 581 курса, всички те проведени в различни населени места към всички общо 20 районни мюфтийства в страната. Това стана ясно на последната за сезона работна среща между  координаторите на летните коран-курсове от цяла България. Тя се проведе на две места в страната – в Шумен и в Устина, съответно на 24 и 25 септември тази година.

Срещата беше водена от заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов и от Бахри Изет – експерт от Отдел „Иршад“.

„На срещата в Шумен присъстваха общо 12 координатори на тазгодишните летни-коран курсове, състояли се на територията на районните мюфтийства в Северна България. В срещата, която се проведе в учебната база на Школата за имами в село Устина на 25 септември, присъстваха 10 координатори на коран-курсовете от Южна България.“ – каза за Grandmufti.bg Бахри Изет от Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

Координаторите на летните коран-курсове в Южна България

„В рамките на срещата участниците представиха своите обобщени доклади за състоялите се летни коран-курсове за деца през настоящата 2018 година. Също така имахме възможността да анализираме провеждането им, както и да обменим различни идеи за това какво би могло да се промени или подобри в бъдеще.“ – допълни още Изет.

Припомняме, че летните коран-курсове в страната ни тази година започнаха с настъпването на месец юли и обхванаха месеците юли и август. След това, както всяка година, към всяко от районните мюфтийства в България беше организирано регионално състезание по основни познания за исляма. Финалистите от регионалните състезания се събраха на XII. Национално състезание по Основни познания за исляма, което се проведе на 8 и 9 септември тази година в град Момчилград.

Координаторите на летните коран-курсове в Северна България 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.