Редовно заседание с имамите от Районно мюфтийство – Пловдив

 

Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовното си заседание с имамите за месец юли. То се състоя в новото седалище на мюфтийството в града под тепетата на 24 юли тази година (вторник).

Дневният ред на състоялото се заседание включваше множество различни теми. Имамите обсъдиха провелата се през месец Рамазан Кампания за подпомагане на ислямското образование на Главно мюфтийство. Акцент в рамките на работната среща беше поставен върху въпроса за провежданите в момента летни коран-курсове за деца в пловдивско. Обсъдено беше и провеждането на семинар в Момчилград за мюсюлманите, завършили висше ислямско образование. Той се организира от Главно мюфтийство и се проведе в периода 27-29 юли тази година.

Освен всичко останало участниците в заседанието в Пловдив обсъдиха някои важни моменти от сферата на работата си след месец Рамазан. Дискутирана беше актуалната към момента тема за провеждането на дуи за дъжд с курбани в различни населени места в пловдивско. Районният мюфтия на Пловдив Танер Вели сподели някои важни стъпки за това провежданите мероприятия да протичат много по-структурирано и организирано.

Юлското работно заседание на имамите от пловдивско завърши с дуа и благопожелания за спорна работа на всички служители на Районно мюфтийство - Пловдив през летния период.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.