„Рамазански споделени хладилници“ в помощ на бедните в Дубай

 

         Добилата вече огромна популярност дубайска инициатива „Рамазански споделени хладиници“ води началото си от недотам далечната 2016 година, когато местна жена изкарва хладилник пред дома си. В него оставя храна и вода, така че да са в услуга на хора в нужда.

         Поддържането на всеки от хладилниците в инициативата всъщност не е чак толкова просто. За всеки „обект“ има отговорни мениджъри, които посвещават от времето и енергията си, така че да е сигурно, че със всеки един момент хладилникът е пълен и почистен, а дарителите и хората в нужда – посрещнати с усмивка.

         През Рамазан 2018 година в инициативата са включени близо 200 споделени хладилници. Местоположението на всеки от тях може да бъде лесно намерено през Google Maps в Интернет, като информацията за тях и броят им непрекъснато се актуализират.

         В последните 10 дни преди края на месец Рамазан организаторите и хората в основата на инициативата „Рамазански споделени хладилници“ в Дубай призовават местното население да подкрепят начинанието и да помогнат за поддържането на уличните хладилници пълни.

         В уличните хладилници всеки може да остави пресни и сушени плодове, зеленчуци, вода и напитки, сухи пакетирани храни, като е забранено да се дарява топла готвена храна, както и хранителни остатъци.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.