Рамазанът свършва, но не и задълженията ни към Аллах (с.т.)

 

         На 8 юни 2018 година в град Русе се проведе вечеря ифтар. Тя беше организирана от местното районно мюфтийство и на него присъстваха близо 100 души.

         Сред присъстващите на вечерята ифтар бяха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню, Мехмед Аля  - районен мюфтия на град Разград, както и гост-имами от Република Турция, представители на мюсюлманските настоятелства в областтаи други.

         Преди ифтара бе направено приветствено обръщение от районния мюфтия на град Русе към гостите. С приветствие се обърна и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. В своето изказване главният мюфтия наблегна на важността на Рамазана за възпитаването на децата и  подчерта колко е важно взаимното подпомагане помежду ни.

         „Рамазанът свършва, а задълженията ни към Аллах не свършват. Последните дни на Рамазана не трябва да забравяме да правим дуа един за друг, както и да се възползваме максимално от последните дни и нощи на този свещен месец.“ – каза д-р Мустафа Хаджи.

         След отслужването на вечерния намаз главният мюфтия и районният мюфтия на Русе имаха възможността да се срещнат с мюсюлманската общност на град Глоджево. След това те посетиха централната джамия на града, където отслужиха теравих намаз.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.