Среща-семинар за учениците от трите духовни училища

В периода от   2 – 4 април в София се проведе тридневен семинар за учениците от духовните училища.

Всяка година отдел „Образование“ към Главно мюфтийство провежда семинар – екскурзия за учениците от трите духовни училища. Учениците идват в София с цел запознаване с иснтитуцията Главно мюфтийство и служителите в него, посещават забележителностите на София,  Президентството, Народното събрание.

         „Желаем тези посещения  да  обогатят общата култура да учениците и да изградят самоувереност у тях. Надяваме се  дните, прекарани в столицата да бъдат полезни  и запомнени с приятни усещения.“ сподели  експертът от отдел „Образование“ Назмие Кулова.

Учениците бяха приветствани  от заместник главния мюфтия Бирали Бирали, след което преподавателят от ВИИ д-р Сефер Хасанов говори по темата за „Факторите, засилващи вярата“.

„Човек има стойност при Аллах с вярата (имана)  си. А иманът се подхранва с добри дела.“ отбеляза  д-р Хасанов.

Учениците се срещнаха още с Хюсеин Карамолла – началник отдел „Образование“ към Главно мюфтийство и районния мюфтия на София Мустафа Избищали, с когото проведоха дискусия в софийската „Баня баши“ джамия.

Вторият ден от семинара  продължи с посещения на Главно мюфтийство, където учениците  се запознаха с дейността на институцията и се срещнаха с председателя на ВМС Ведат Ахмед. След това те имаха възможност да посетят Президентството и да се срещнат с Президента Румен Радев, след което  посетиха и Народното събрание.

А по време на последния ден от семинара учениците  посетиха Висшия ислямски институт.

 

Програмата беше разнообразена с различни културни и забавни събития.

 

 

 

Автор: Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.