Районният мюфтия Бейхан Мехмед проведе заседание с членовете на

РМС - Кърджали

 

      Председателстваният от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед Районен мюсюлмански съвет (РМС) проведе първото си  заседание за 2018 година. То се състоя на 19 февруари в офиса на мюфтийството в град Кърджали.

Работната среща започна с прочит на стихове от Корана от Сезер Садулов. След което районният мюфтия запозна присъстващите с основните теми, които предстоеше да бъдат дискутирани по време на заседанието. Пред присъстващите бе направен отчет на кампанията за подпомагане на сираците „Седмица на сираците“.

 Обсъдени бяха дейностите, предстоящи през Рамазан 2018. Бейхан Мехмед информира членовете на съвета с решението на ВМС за обявяване на 2018 година за „Година на младото семейство“, както и за формираната  комисия към нея, която да формулира основните моменти в своята дейност. Във връзка с това имаше и примерни предложения от страна на  членовете на РМС - Кърджали.

Акцентирано беше на идеята ваазовете и сохбетите в джамиите да се водят от квалифицирани кадри на Изповеданието. Районният мюфтия включи в дневния ред на срещата и организираната от Главно мюфтийство кампания Умре 2018 и възможностите за обучение на младите хора.

  На края на срещата районният мюфтия на Кърджали връчи на всички присъстващи подаръци - календари и книжки, издания на Главно мюфтийство и на Районно мюфтийство - Кърджали. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.