Откриват Институт по теология в Азербайджан

 

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписа на 9 февруари 2018 година (петък) указ за основаване на Институт по теология в републиката. Очаква се новооткритият институт да бъде интегриран в структурата на Факултета по теология към Държавния университет в Баку, като идеята на проекта е в институцията да се създават висококвалифицирани кадри в сферата на религиозните дейности, предава Sevendaynews.com.

В рамките на следващите два месеца се очаква президентът на Азербайджан Илхам Алиев и Държавният комитет за работа с религиозните организации да се координират по отношение на регулациите за функционирането на Института по теология.

В тази връзка припомняме, че в началото на 2018 година българският премиер Бойко Борисов беше на двудневно работно посещение в столицата на Азербайджан Баку. То беше по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. В рамките на визитата беше официално открита и първата редовна  директна авиолиния София – Баку от Борисов от азербайджанският му колега Артур Расизаде.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.