Новото ръководство на историческата джамия „Йедикъзлар” посети Районно мюфтийство - Кърджали

 

На 29.01.2018 година районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед прие за среща в офиса си новоназначените представители на Мюсюлманско настоятелство – село Подкова. Те бяха придружавани от имама на джамията „Йедикъзлар“ Хюсеин Халибрям. Целта на посещението беше както запознанство на двете страни, така и коментиране на проблеми, свързани с религиозния живот в джамията в село Подкова.

Мюфтията запозна гостите с основните задължения и отговорности на представителите на мюсюлманското настоятелство, както е според устава на Мюсюлманско изповедание.

Джамията „Йедикъзлар” е една от най-важните и най-посещавани джамии на територията на Районно мюфтийство – Кърджали. Всекидневно молитвеният дом се посещава както от туристи, така и от богомолци. Освен че историческият мюсюлмански храм е отворен за ибадет, той е и паметник с национално и международно значение.

 

Всяка година на 6 май в джамията в Подкова се организира традиционен мевлид, на който се събират хиляди мюсюлмани от всички краища на България.  Пристигат и гости от съседните ни Турция и Гърция. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.