Районно мюфтийство – Пазарджик организира традиционен сюннет в няколко населени места

 

          Районно мюфтийство – Пазарджик с подкрепата на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира традиционен сюннет (обрязване) в няколко населени места в областите Пазарджик и Стара Загора.

          Сюннетът се състоя на 4 ноември 2017 година (събота), а в него се включиха повече от 100 деца от пазарджишко и старозагорско. Всички те бяха обрязани от опитния в тази сфера д-р  Хюсеин Мустафа.

          Първото място, на което беше организиран сюннетът, беше джамията на град Велинград. Сградата се оказа малка, за да събере всички желаещи да изпълнят един от сюннетите на Пратеника (с.а.с.) – родители и деца. Програмата започна с публично изричане на текбир от д-р Мустафа – изключително емоционален момент за всички присъстващи.

          След Велинград организаторите на сюннета се пренасочиха към село Исперихово в старозагорско, където се бяха събрали желаещи родители и деца от региона.

          Последната спирка, на която бяха сюннетисани десетки малки мюсюлмани, беше село Ковачево в Община Септември, Област Пазарджик.

          След извършването на сюннета във всяко от населените места децата бяха зарадвани със специално осигурено за повода подаръци. В тази връзка организаторите от екипа на Районно мюфтийство – Пазарджик изразиха благодарността си към спонсорите, подпомогнали осигуряването на подаръци за всички деца, с думите:

          „Благодарността на Районно мюфтийство - Пазарджик и на всички родители е отправена и към спонсора, който осигури средствата и подпомогна осъществяването на това благородно дело. Молбата ни към Аллах Теаля е да го дари с много здраве, много берекет и да бъдат той и неговото семейство от приближените до Пратеника (с.а.с.) в Дженнет-ул  Фирдеус. Нека Аллах Субханеху уе Теаля да e доволен от всички участвали в сюннета и да приеме всяко едно усилие по Неговия път, извършено в този ден“.     

          Във връзка с организацията пък представителите на пазарджишкото мюфтийство заявиха: „Дадохме всичко от себе си за доброто протичане на масовия сюннет и обещаваме, че в бъдеще ще продължи да провеждаме подобни мероприятия, които улесняват живота на мюсюлманите и ги насочват към следване сюннета на Пратеника (с.а..с).“ 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.