Проведе се заседание на мюфтийския съвет

 

На 2 ноември, в четвъртък  от 10: 30 часа,  районните мюфтии се събраха на общо заседание в медийния културен център на Мюсюлманско изповедание в гр. София.

Дневният ред на заседанието включваше обсъждане на  бюджета на Мюсюлманско изповедание за деветмесечието на годината с приходите и разходите,  бюджета на мюсюлманските настоятелства, кампанията за „Седмицата на сираците“, кампания за списание „Мюсюлмани“, конференция „Активният имам“ и святото рождение на Пратеника Мухаммед с.а.с. (Мевлид кандили).

 Акцентът отново беше  върху дефицита в бюджета на Изповеданието. „Основният проблем са заплатите.“ каза главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и се обърна към районните мюфтии с думите: „Според мен тук са отговорните хора, с които трябва да решим този проблем.“

След коментиране на разходната и приходната част на бюджета се стигна до констатация да се направи обстоен преглед на бюджета на Изповеданието на всяко  тримесечие от годината.

 Относно „Седмицата на сираците“ е взето решение кампанията да се провежда през последната седмица на месец ноември. Което ще обхване и святото рождение на пратеника Мухаммед.. 

Една от  темите, обсъдени по време на заседанието беше и научната  конференция „Активният имам“, която ще се проведе на 16 ноември  в гр. Сливен. На нея ще вземат участие най-активните имами от всички районни мюфтийства на територията на България.

Юзлем Тефикова

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.