Джамията е убежище, където милостта на Всевишния никога не свършва

 

Джамията е свещеното място за един мюсюлманин. Място, където всеки има право да посети и да се помоли на Всевишния Аллах, който ни вижда навсякъде, където и да сме, чува ни и ни помага.

Знанията, които получавам се намират в дома на Аллах, където всяка година се организират курсове по Коран. С желание посещавам селската ни джамия, където имамът ни учи на най-важните ибадети абдест, намаз и т.н. За мен домът на Аллах е отворен за всички мюсюлмани, за да се покланят и помолят от цялото си сърце. За мен Аллах е толкова милостив, че не ни е лишил от нищо, дава това, което ни е на сърце. Когато в моето село чувам изпълнението на езана, така хубаво ми става на душата. Усещам, че селото ни се поддържа с молитвата към Аллах.

Всъщност ислямът е една чиста религия, която ни учи да правим добро и да сме доволни от това, което имаме. Да се уповаваме на нашия Господар и винаги да му благодарим за положението, в което се намираме. Защото като се замислим има хора, които си нямат нищо, дори са загубили родителите си, но пак са благодарни за това, че Аллах им дава някаква сила и търпение и продължават живота си напред.

Джамията е убежище, където милостта на Всевишния никога не свършва. Когато имаш проблеми или сърцето ти е свито, най-доброто място където ще намериш утеха и решение на проблема си е при Аллах, в Неговия дом.

Без джамията моя живот ще бъде изпълнен с празнота и невежество, а когато съм в дома на моя Създател аз имам всичко, от което се нуждая. Получавам спокойствие, напътствие, мир и безбройни блага, с които ме дарява Аллах. Той е този, който винаги е до мен, никога не ме предава, винаги ме разбира и откликва на зова ми, когато го позова.

Благодаря на Аллах за всичко, което имам и най-вече затова, че стори да съм от напътените.

Всеки ден живея с мисълта, че близостта до дома на Аллах е дар от самия Него. Духовното усещане, вярата, добрите дела правят семейството ми по- силни и добродетелни в името на Аллах.

Аллах да е доволен от нас и от всички мюсюлмани. Амин!

 

Есе на Кадер Цанкова Ганева класирало се на второ място – втора възрастова група (от 14 до 18 г.)

Рисунка на Айджан Джансел Онбашъ класирала се на второ място – втора възрастова група (от 14 до 18 г.)

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.