Главният мюфтия участва в конференция, посветена на значението на етиката, ценностите и религията за политиката

 

        На 12 юли 2017 г. в Гранд хотел „София“ главният мюфтия взе участие в конференция на тема: „Етика, ценности и религия“, коята се проведе по инициатива на Граждани за европейско развитие на България“ съвместно с Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

 

        Целта на конференцията бе да се даде възможност на представители на държавни институции, ръководства на религиозните общности в България и на неправителствени организации да изразят своите становища за ролята на етиката, ценностите и религията в преодоляването на основните противоречия и насилствени практики в обществото.

     На откриването на събитието беше председателят на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и кмет на София Йорданка Фандъкова и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
освен главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи сред гост-лекторите бяха ръководителят на представителството на Фондация „Конрад Аденауер“ в България Торстен Гайслер, Никлас Новаки от Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“, секретарят на Съвета по сигурността в Министерския съвет Георги Кръстев, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският Митрополит Антоний, председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България Епископ Христо Пройков, председателят на Централния израелтянски духовен съвет
  София Коен и ректорът на Висшия евангелски богословски институт Пастор Тони Еленков.
Форумът се ръководеше от председателят на Жени ГЕРБ и областен управител на Перник г-жа Ирена Соколова. Сред гостите бяха
дипломати и представители на неправителствени организации.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.